×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

همه چیز اینجاست

بیا تو ببین چه خبره

× گلچین برنامه های کشاورزی با تصاویر زیبا و مطالب علمی وغیره
×

آدرس وبلاگ من

hoseintak.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/hoseintak62

نوع دیگر از محصولات کشاورزی

  اين استان داراي 780 هزار هكتار زمين قابل كشت براي انواع محصولات كشاورزي است كه از اين مقدار 235 هزار هكتار ويژه كشت آبي است و 545 هزار هكتار ديگر نيز به صورت ديم كشت مي‌شود.

عبدايماني افزود استان اردبيل با دارا بودن 4/4 درصد اراضي زراعي كشور رتبه اول را درتوليد عدس، رتبه دوم درتوليد سيب زميني،رتبه سوم در توليد دانه‌هاي روغني و رتبه چهارم كشور را در توليد محصول پنبه دارد.

اما با اين همه كشاورزان استان در برخي از فصول از مشكل كم آبي رنج مي‌برند و حتي در سال‌هاي گذشته كه با خشكسالي مواجه بوديم توليدمحصولات عمده استان با افت شديدي مواجه شد و اين در حالي است كه سالانه چند ميليارد از آب‌هاي استان به هدر مي‌رود.

مديرعامل شركت آب منطقه‌اي استان مي‌گويد: متوسط بارندگي در استان 320 ميليمتر در سال است كه كل آب حاصله از آن حدود 5/8 ميليارد متر مكعب و كل آب‌هاي سطحي قابل استفاده حدود 3 ميليارد متر مكعب است ولي متأسفانه ميزان برداشت از اين ميزان حدود 340 ميليون متر مكعب مي‌باشد و اين در حالي است كه پتانسيل آب تجديدپذيراستان حدود3/4 ميليارد متر مكعب است و سالانه بيش از 5 ميليارد متر مكعب آب در استان به هدر مي‌رود.

علي حيدري مي‌افزايد با احداث 48 سد توانسته ايم 55 درصد از اين آبها به ميزان يك ميليون و890 هزار متر مكعب را مهار كنيم كه اين امر تا پايان برنامه پنجم با احداث 71 سد به 79درصد و 2ميليون و 270هزار متر مكعب خواهد رسيد.

وي با اشاره به اين‌كه حدود 670 هزار هكتار از اراضي استان از شبكه مدرن آبياري برخوردار نيست ؛تأمين به موقع آب‌هاي زراعي و مدرنيته كردن سيستم شبكه انتقال و توزيع آبهاي كشاورزي رااز جمله راه‌هاي استفاده بهينه از آب‌هاي استان عنوان كرد و گفت افزايش بهره وري وراندمان آبياري موجب كاهش هزينه‌ها و اقتصادي كردن محصولات كشاورزي مي‌شود.

مدير كل جهاد كشاورزي استان نيز از اجراي چندين طرح در زمينه مهار آب‌هاي سطحي خبر داد و گفت: با مهار آب‌هاي سطحي،ميزان قابل توجهي از سطح زير كشت زمين‌هاي ديم به آبي تبديل خواهد شد كه با وقوع اين امر افزايش راندمان آب و توليد محصولات كشاورزي استان تا 2 برابر امكان پذير است.

عبدايماني افزود با اجراي طرح پاياب سدهاي خداآفرين و يامچي در سال جاري حدود 85 هزار از اراضي ديم به آبي تبديل مي‌شوند.

دكتر رسول زاده عضو هيات علمي دانشگاه محقق اردبيلي و كارشناس امور آب نيز ورود جدي دانشگاه به حوضه كشاورزي و تجهيز طرح‌هاي كشاورزي به پژوهش‌ها و تحقيقات علمي را بهترين راه رسيدن به بهره وري و افزايش راندمان آبياري محصولات كشاورزي عنوان كرد.

اين استاد دانشگاه افزود نحوه آبياري محصولات كشاورزي بايد به كشاورزان آموزش داده شود و زارعان بدانند كه چه محصولي كي و به چه ميزان آب نياز دارد.

وي گفت برخي از محصولات با آبياري بيش از حد از رشد واقعي باز مي‌مانند ؛زيرا آب زياد باعث مي‌شود اكسيژن كافي به ريشه گياه نرسد و مواد غذايي چسبيده به ريشه از آن جدا شده و همراه آب ته نشين شود.

وي نوع آبياري را نيز در استفاده بهينه از آب و رشد مناسب محصولات كشاورزي مهم دانست و گفت هرنوع آبياري براي هرمنطقه مناسب نيست به عنوان مثال آبياري تحت فشار براي دشت اردبيل كه بادخيز است مناسب نبوده و باعث هدر رفتن آب مي‌شود و در اين مورد بايد از آبياري قطره‌اي استفاده كرد.

وي زهكشي و استفاده از كانال‌هاي سيماني را در رساندن حجم بيشتر آب به مزارع از مناسب ترين راه‌هاي افزايش بهره وري عنوان كرد و با برنامه ريزي مطلوب و مديريت آب در مزرعه و با استفاده از آب‌هاي نامتعارف و پسآب‌هاي تصفيه شده مثل آب فاضلاب و انتقال آب‌هاي سطحي ازحوضه‌هاي مجاورمي توان گام مؤثري در راستاي استفاده بهينه از آب و افزايش راندمان آبياري محصولات كشاورزي برداشت.

به گفته مهندس خدايي معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي استان ؛ ساخت سدهاي كوچك معيشتي هم از2 سال پيش باهدف استفاده بهينه از آب‌هاي سطحي در استان آغاز شده وسالانه در2 بارآبگيري، بيش از 6 ميليون مترمكعب آب در پشت آنها ذخيره مي‌شود كه اين ميزان آب براي تبديل 150 هزار هكتار از اراضي ديم به آبي و افزايش بيش از 2 برابري محصولات كشاورزي موثر بوده است.


پنجشنبه 12 خرداد 1390 - 7:17:53 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
آمار وبلاگ

74622 بازدید

4 بازدید امروز

19 بازدید دیروز

95 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements